- E nevoie sa asteptati maxim 24 de ore pentru crearea contului pentru ca informatiile introduse de dumneavoastra sunt verificate manual de cineva.
- Aveti la dispozitie un Webmail (powered by RoundCube), care desi este scris cu o tehnologie noua (ghicesc ca foloseste Ajax), nu ofera toate feature-urile unui client modern:
- Mail-urile primite nu sunt afisate in format HTML ci doar text
- Nu aveti la dispozitie un editor care sa va ofere suport pentru fonturi si efecte de afisare, astfel ca puteti trimite numai plain text.
Insa QuickMail permite si accesul POP3, astfel putand fi folosit cu un client de mail ca Outlook-ul sau ThunderBird-ul, disparand si dezavantajele legate de folosirea webmail-ului mai putin performant.
QuickMail ofera 1 GB spatiu de stocare pentru email-uri astfel ca veti avea suficient spatiu chiar si pentru mail-uri voluminoase.
Puteti trimite email-uri de pe QuickMail folosind la expeditor un alt cont de-al dumneavoastra pentru ca cei de la QuickMail au implementat si functia "Multiple Identities".
QucikMail este o oferta interesanta pentru cei care au deja un cont de email de la alt provider si au nevoie de o adresa suplimentara cu spatiu de stocare mai mare si eventual acces POP3.
Email.ro
Celalalt mail oferit de UPC sta mai bine atat la modulul de login (numai 2 pasi si nu asa de stresanti k la k.ro).
Interfata arata si ea ceva mai bine decat cea de la k.ro pentru ca este ceva mai noua, dar tot html.
Destul de multe reclame, mai ales in inbox. Din pacate nici acest serviciu nu pune la dispozitie prea mult spatiu de stocare, doar 20 MB fara posibilitatea de a upgrada catre un serviciu platit cu mai multe facilitati si mai mult spatiu de stocare.
In sfarsit un lucru facut foarte bine, un editor cu facilitati html (boldare, subliniere, inserare link-uri etc.), unul din putinele lucruri pentru care se merita sa aveti un cont pe email.ro.
k.ro
In primul rand trebuie sa va spun ca operatiunea de creare a unui cont este dificila, specifica anilor 1997 -1999, cand nu se folosea pentru verificare o metoda de recunostere de caractere gen CAPTCHA
In schimb se foloseau o groaza de pagini in care utilizatorul trebuia sa completeze numeroase date unele din ele folosite mai tarziu in statistici. (vedeti spre exemplu un fragment din pasul al doilea in crearea contului)
Cel mai interesant lucru era faptul ca dupa completarea tuturor acestor informatii era nevoie sa va amintiti ceea ce ati completat (adresa de email aleasa, parola, data nasterii, intrebarea si raspunsul completat- vedeti imaginea de mai jos).
Am terminat procedura de logare si am ajuns intr-un final in pagina principala:
Observam o grafica modesta (html doar) dar nici foarte greu nici foarte usor de incarcat.
Mergem mai departe si incercam sa vedem si Inbox-ul:
Intr-adevar o pagina de istorie, isotorie a informaticii si a paginilor web, asa arata o interfata de webmail facut in html, unii preferau RocketMail-ul, noi aveam K.ro-ul.
Ma gandesc la primul propietar al Kappa si K.ro cat de necajit o fi acum vazand ca proiectul initiat de el este acum in paragina dupa ce a schimbat vreo 4 propietari la rand si a ajuns intr-un final in ograda UPC-ului (bine pe site inca mai scrie Astral :) ).
Nu mai spun decat ca nici vorba de editor html pentru email-uri (editorul ce permite boldarea, scrierea italica a caracterelor, inserarea de link-uri etc.), iar spatiul de stocare este de 5 Mb, si nu oricum: maxim 3Mb intr-un director.
Desi este foarte putin generos oferind foarte putin la toate capitolele are inca foarte multi utilizatori, statistica arata 566375 utilizatori inregistratii (multi nu cred ca isi mai folosesc contul) dar exista si vreo 300 de utilizatori logati in acest moment in care eu ma chinui cu upload-ul imaginilor pe Blogger... Sursa